با ما در ارتباط باشید : 09199726467

عملیات‌ها

عملیات کربلای 2

با پايان يافتن مرخصي گردان که 25 روز به طول انجاميد،‌ سرانجام نيروها در تاريخ 15/5/65 به اردوگاه شهيد جنگروي (قلاجه) برگشتند. پس از بازگشت نيروها، سازمان‌دهی گردان در قالب 4 گروهان نصر، فتح، فجر و الحديد (ادوات) انجام شده و برنامه‌های آموزشي گردان از سر گرفته شد.

نظر به پيشروي دشمن در منطقه‌ی حاج عمران و ارتفاعات پيرامون آن طي چند ماه گذشته، طرح بازپس‌گیری منطقه از سوی قرارگاه تحت عنوان عمليات کربلاي2 ارائه شده بود و قرار بر آن شد که برخي از یگان‌های سپاه ازجمله لشکر10سيدالشهدا در اين عمليات شرکت کنند.

با توجه به کوهستاني بودن منطقه‌ی عمليات، ‌برنامه‌ی آموزشي لشکر و ازجمله گردان حضرت علی‌اکبر متناسب با شرايط منطقه صورت گرفته و علاوه بر برنامه‌های معمول دو و نرمش صبحگاهي،‌ انجام راهپيمايي و ستون‌کشي نيز در دستور کار قرار گرفت.

پس از پايان برنامه‌های آموزشي، در تاريخ 6/6/65 نيروهاي گردان آماده براي عزيمت به منطقه‌ی عمليات شدند. لذا اقدام به تحويل ساک‌ها به تعاون و جمع‌آوری وسايل و لوازم خود کردند. صبح روز 7/6/65، با مهيا شدن وسايل نقليه، نيروها با استفاده از چند دستگاه اتوبوس، اردوگاه قلاجه را به‌سوی محل ماموريت خود ترک کردند. ستون گردان در اواسط روز به پادگان تيپ110خاتم‌الانبیا واقع در جاده‌ی مهاباد رسيده و نيروها براي مدت کوتاهي در آنجا به استراحت پرداختند. پس از ساعاتي توقف، ستون گردان اين پادگان را به مقصد موقعيت شهيد زین‌الدین واقع در جاده‌ی مهاباد-نقده ترک کرد. نيروهاي گردان در حوالي عصر همان روز به موقعيت يادشده رسيدند. حضور آن‌ها در ساختمان‌های اين محل تا بعدازظهر 9/6/65 ادامه داشت. تا آنکه موعد حرکت فرا رسيده و نيروها با استفاده از چند دستگاه اتوبوس از اين محل به‌سوی پادگان تيپ 110 خاتم بازگشتند.

در محل پادگان 110 خاتم‌الانبیا تعدادي کاميون از قبل مهياي حرکت بودد. ازاین‌رو نيروهاي گردان سوار بر آن‌ها شده و در حوالي غروب 9/6/65 از اين محل به‌سوی منطقه‌ی حاج عمران رهسپار شدند. ستون گردان شب‌هنگام به منطقه‌ی موردنظر رسيده و در کنار جاده‌ای که پشت ارتفاعات حاج عمران قرار داشت مستقر شدند؛ هوا در اين شب بسیار سرد بود. در هنگام ظهر پرواز چند هواپيماي دشمن بر فراز منطقه، ذهن بسياري از افراد را به خود معطوف داشت و ضرورت استفا و استتار در محل را بيشتر کرد. در عصر همان روز ستون افراد گردان‌هاي خط‌شکن از کنار محل استقرار نيروهاي علی‌اکبر گذشته و به‌سوی خط مقدم که در بالاي ارتفاعات قرار داشت،‌ رفتند. با توجه به آنکه در اين عمليات گردان علی‌اکبر در احتياط نيروهاي خط‌شکن قرار داشت، شرکت نيروهاي اين گردان در عمليات منوط به موفقيت گردان‌هاي خط‌شکن بود.

فرمان شروع عمليات کربلاي2 در آخرين لحظات شب 10/6/65 صادر شده و در نخستين دقايق از بامداد 11/6/65 برخي از یگان‌ها وارد عمل شدند. از لشکر سيدالشهدا نيز 2 گردان براي تصرف ارتفاعات سکران در داخل خاک عراق به‌پیش رفتند که البته تا قبل از روشن شدن هوا نتوانستند به اهداف خود دست يابند. کوهستانی بودن منطقه و صعب‌العبور بودن معابر وصولي، ارسال تدارکات و تخلیه‌ی مجروحین را با دشواري همراه کرده بود.

نيروهاي گردان حضرت علی‌اکبر در تمامي طول عمليات، منتظر صدور فرمان حرکت بودند تا در صورت لزوم به ياري گردان‌هاي خط‌شکن بپردازند. اين انتظار تا بعدازظهر 11/6/65 همچنان ادامه داشت تا آنکه با بازگشت تعدادي از نفرات گردان‌هاي خط‌شکن از کنار نيروهاي گردان، احتمال شرکت در مرحله‌ی اول عمليات کاهش يافت. البته خبرها حاکي از آن بود که به سبب عدم توفيق در شکستن مقاومت دشمن طي شب گذشته،‌ قرار به ادامه‌ی عمليات در آخرين ساعات شب 11/6/65 است. لذا نيروهاي گردان کماکان در کنار همان جاده حضور داشته و منتظر صدور فرمان حرکت ماندند.

در اواخر شب 11/6/65، بار ديگر تعدادي از گردان‌ها به خط دشمن زده تا بتوانند بقیه‌ی اهداف موردنظر را تصرف کنند. ولي اين بار نيز هوشياري دشمن و مقاومت سرسختانه‌ی آن،‌ امکان پيشروي و شکستن خط دشمن را غیرممکن ساخت. لذا ادامه‌ی عمليات در اين محور متوقف شد و نيروهاي شرکت‌کننده نيز به مواضع قبلي خود بازگشتند.

پس از بازگشت نيروهاي خط‌شکن، احتمال شرکت نيروهاي گردان علی‌اکبر در عمليات کربلاي2 به‌تدریج کاهش يافت؛ هرچند آنان تا بعدازظهر 12/6/65 در محل استقرار خود در کنار همان جاده‌ی منتهي به منطقه‌ی عمليات باقي ماندند.

لازم به ذکر است در جريان عمليات کربلاي2، رزمندگان اسلام از 2 محور به پيشروي پرداخته بودند که تنها در یکی از 2 محور يادشده موفق به آزادسازي مناطق موردنظر شدند و تقریباً نيمي از اهداف عمليات محقق شد.

 

 

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عباس
عباس
4 سال قبل

عمليات کربلاي 2 در منطقه اي به وسعت تقريبي 50 کيلومتر مربع از جبهه هاي شمالي نبرد در تاريخ 10 شهريور ماه 65 اجرا شد. در اين عمليات بار ديگر ارتفاعاتي در منطقه حاج عمران به تصرف رزمندگان اسلام درآمد. در اين عمليات نيروهاي دشمن متحمل 3000 نفر کشته و زخمي و 200 نفر اسير شدند. لشکر 10 سيدالشهداء (ع) نيز در اين عمليات با استعداد 5 گردان با رمز يا ابا عبدالله الحسين ادرکني وارد عمل شد و تا تاريخ 25 /7/ 65 در منطقه باقي ماند. از جمله شهداي شاخص لشکر در اين عمليات شهيد عزيز فرهاد آسماني بود. گردان حضرت علي اکبر (ع) در اين عمليات وظيفه پدآفند از ارتفاع موسوم به تپه شهدا را بر عهده داشت و طي چند روز دفاع جانانه توسط گروهان الحديد (ادوات) پاتک هاي سنگين دشمن را دفع کرد.از شهداي گردان در اين عمليات مي توان به شهيد محمدحسین اخي و شهيد غلامحسین محمودي از اشتهارد اشاره نمود.

همچنین ببینید
بستن