حال و هوای ماه رمضان در گردان حضرت علی اکبر (ع)
به دنبال فراخوان اعلام شده در سایت مبنی بر به اشتراک گذاردن خاطرات مرتبط با ماه های مبارک رمضان در گردان، مصاحبه ای اختصاصی با برادر حاج مجید رضاییان انجام شد که خلاصه ی آن در ادامه می آید:
دکتر مجید رضاییان:
از ابتدای تشکیل گردان علی اکبر تا آخر جنگ، سه ماه رمضان گذشت که هر سه هم در فصل بهار واقع شده بودند، ولی ما بچه های گردان علی اکبر توفیق روزه گرفتن نداشتیم، به دلیل اینکه در منطقه ی عملیات بودیم و در حال مأموریت. اختیار اسکان و اقامتمان دست خودمان نبود و هر آن ممکن بود دستور برسد که برویم عقب، یا پیشروی کنیم به سمت جلو، یا از اردوگاهی به اردوگاه دیگر نقل مکان کنیم که تمام این موارد، مستلزم طی مسافت طولانی بود.
ما از زمان جابجایی ها هیچ اطلاعی نداشتیم و این موضوع حتی برای فرمانده گردان هم قابل پیش بینی نبود و نمی توانستیم قصد 10 روزه کنیم و چون آن مناطق، موطن ما نبود، بنابراین روزه در آن شرایط صحیح نبود و به جهت قوانین و قواعد روزه داری، افرادی که احتمال حرکت و ترددشان وجود دارد نمی توانند روزه بگیرند.
البته در کل جبهه رزمندگانی بودند که امکان روزه گرفتن برایشان میسر بود و آنها کسانی بودند که یا نزدیک به موطن خودشان بودند یا به اصطلاح نیروهای استقراری بودند و در پادگان ها یا خطوط پدافندی بودند که می توانستند نیت 10 روزه کنند.
***
در چنین شرایطی که به لحاظ قواعد شرعی نمی توانستیم روزه بگیریم، بعد از نمازها دعای هر روز ماه مبارک رمضان را به صورت دسته جمعی می خواندیم. بچه هایی که در حالت عادی هم همیشه به قول معروف سیم شان وصل بود، آن روزها حال و هوای تماشایی تری داشتند.
***
و اما سخت ترین لحظات ماه های رمضان برای ما، شنیدن صدای ربنا از بلندگوهای محوطه بود. غم سنگینی توی سینه مان می نشست. بغض می کردیم و دلمان می سوخت از اینکه نمی توانیم روزه بگیریم.
***
یکی از ماه رمضان ها، از اردوگاه قائم حرکت کردیم به طرف منطقه عملیاتی ماؤوت و دو سه روزی را در موقعیت صف مستقر شدیم. البته استقرار به آن معنا نبود. یکسری از بچه ها در دامنه کوه چادر زدند، بعضی هم چادر نزدند و زیر درختان مستقر شده بودند.
نمازمان را هم داخل همان چادر می خواندیم.
آن شب ها مصادف شده بود لیالی قدر. کمی بالاتر از ما، در ارتفاعات، نیروهای یگان دیگری مستقر بودند و شب قدر، تعدادی از بچه های ما یواشکی رفتند در مراسم آنها شرکت کردند.
***
حسرت آن روزهایی که نمی توانستیم روزه بگیریم، برای همیشه به دل بعضی از بچه ها ماند چون در عملیات ها به شدت مجروح شدند و از لذت روزه داری محروم گشتند. هرچند که پاداش بندگی و جهاد در سنین اوج جوانی، نزد خدای متعال محفوظ است و لذت حقیقی در بهشت، از آنِ آنهاست.
اجرشما با سیدالشهدا من نمیدانستم بخاطر شرایط سخت جبهه رزمندگان نمی توانستند روزه بگبرند اگر خداقبول بفرماید ثواب روزه های مستحبی ماه شعبان که گرفتم وتمام روزه هایی که تااخر عمرم بتوانم بگیرم به شهدا تقدیم می کنم و جانبازانی که بعد از جنگ هم بخاطر مجروحیت دیگر نتوانستند روزه بگیرند التماس دعا
یاعلی
با سلام و تشکر فراوان از شما به خاطر پیام پُر احساس و نیتِ پُر مهرتان
ان شاءالله که هدیه ارزشمندتان مورد قبول خداوند باریتعالی قرار گیرد و مأجور باشید.
ان شاءالله عنایت شهدا در دنیا و شفاعتشان در آخرت، نصیبتان گردد.
التماس دعا